Vita B12 + foolihappo
Tuotekuvaus

VAHVA B12-VITAMIINI+FOOLIHAPPO MUISTILLE JA MIELELLE

B12-vitamiini ja foolihappo ovat hermostovitamiineja, joiden aktiivisuus elimistössä on toisistaan riippuvaista. Molemmista vitamiineista ilmenee puutosta: B12-vitamiinipuutoksen yleisin syy on hapoton maha, mikä estää vitamiinin aktiivista imeytymistä. Folaatin puutos johtuu liian vähäisestä kasvisten ja hedelmien käytöstä. B12-vitamiinin puutetta on ikääntyneillä, folaatin vajaa saantia naisilla ja keski-ikäisillä miehillä.

B12-vitamiini ja foolihappo muistille

B12-vitamiini ja foolihappo edistävät normaaleja psykologisia toimintoja. Psykologiset toiminnat käsittävät kognitiivisen toiminnan, johon kuuluu mm. muistaminen, keskittyminen, oppiminen ja ongelmanratkaisu. Vitamiinien pitkäaikainen vajaa saanti voi heikentää etenkin ikääntyneillä kognitiivisia toimintoja ja etenkin muistia.

Vähäinen B12-vitamiinin ja folaatin saanti liittyy masennukseen

Veren suuri homokysteiinipitoisuus ja alhaiset B12-vitamiini- ja folaattipitoisuudet liittyvät suurentuneeseen masennusriskiin. B12-vitamiini ja folaatti edistävätkin normaalia homokysteiinin aineenvaihduntaa. Ravinnon proteiineista syntyy elimistön aineenvaihdunnassa homokysteiinia. Se muuttuu vielä rikkiä sisältäviksi kysteiini- tai metioniini-aminohapoiksi. Homokysteiinin muuttumista metioniiniksi säätelee B12-vitamiini ja folaatti. Jos nämä vitamiinit puuttuvat, homokysteiini kumuloituu verenkiertoon. Liiallisilla määrillä on todettu olevan haitallisia vaikutuksia keskushermoston reseptoreihin.

B12-vitamiini imeytyy suun limakalvolta

B12-vitamiini imeytyy tabletista myös suun limakalvolla edellyttäen, että tabletin vitamiinipitoisuus on hyvin korkea. Suun limakalvolta imeytyvä määrä riittää kattamaan vitamiinin tarpeen. Imeskeltävä tabletti sopii erityisesti niille, joilla B12 vitamiinin imeytyminen suolesta on heikentynyt. Foolihappo ei imeydy suun limakalvolta, vaan imeytyy normaalisti suolesta.

Vita B12-imeskelytabletti imeskellään hitaasti ja annetaan tabletin sulaa suussa maksimaalisen suun limakalvolta imeytymisen varmistamiseksi.KOOSTUMUS
Vuorokausiannos 1 tabletti sisältää:

  • B12-vitamiinia 1 mg
  • Foolihappo* 400 ug

*Vitamiini on foolihappona ravintolisävalmisteissa, kasviravinnossa folaattina.


ERITYISTÄ

B12-vitamiini on syanokobalamiinina. Spearmintinmakuinen tabletti, makeutusaineena ksylitoli. Ei sisällä laktoosia, gluteenia eikä eläinperäisiä ainesosia. Sopii vegaaneille.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Saatavana apteekista.


ANNOSTUS
Aikuisille 1 tabletti päivässä. Tabletti imeskellään hitaasti.


PAKKAUSKOKO
30 ja 100 tablettia