Ferrodan Fe2+ 100 mg
Tuotekuvaus

PITKÄVAIKUTTEINEN VAHVA RAUTA-C-VITAMIINITABLETTI

Ferrodan Fe2+ 100 mg- tabletissa yhdistyvät vatsaystävällinen rauta ja C-vitamiini, joka lisää raudan imeytymistä. Pitkävaikutteinen tabletti vapauttaa rautaa noin kuuden tunnin ajan. Valmisteessa on rauta(II)bisglysinaattia, josta rauta Fe2+ imeytyy hyvin eikä se ärsytä vatsaa kuten monet muut rautasuolat.

Rautaa tarvitaan elimistössä punasolujen ja hemoglobiinin muodostukseen sekä hapen kuljetukseen. Matala veren hemoglobiini voi ilmetä muun muassa väsymyksenä, kalpeutena ja hengästymisenä. Riittävä raudan saanti edistää punasolujen ja hemoglobiinin muodostumista ja vähentää väsymystä ja uupumusta.

Rautaa saadaan parhaiten liha- ja kalaruoista. Raudan imeytymistä parantavat samalla syötyjen kasvisten ja marjojen sisältämä C-vitamiini. Suositusten mukaan vuorokaudessa miesten tulisi saada rautaa 9 mg ja naisten 15 mg. Raskauden ja imetyksen aikana raudan tarve kasvaa ja raskaana oleville suositellaan rautalisää, mikäli neuvolassa huomataan hemoglobiinin laskeneen. Raudan tarvetta lisäävät myös runsaat kuukautiset, vuoto suolistossa, imeytymishäiriö sekä lasten nopea kasvukausi.
 
KOOSTUMUS
Vuorokausiannos 1 tabletti sisältää:

  • rauta(II)bisglysinaattia, resp. 100 mg Fe2+
  • C-vitamiinia 50 mg

ERITYISTÄ
Ei sisällä sokeria, laktoosia, gluteenia tai eläinperäisiä ainesosia. sopii vegaaneille.
Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

ANNOSTUS
Aikuisille 1 tabletti päivässä niellään veden kanssa. Tabletti otetaan tyhjään vatsaan tai aterian yhteydessä. Otettaessa vältä samaan aikaan maitoa, kahvia, teetä ja täysjyväviljavalmisteita, jotka vähentävät raudan imeytymistä.

PAKKAUSKOKO
60 tablettia