Täysksylitolipastillit
Tuotekuvaus

TÄYSKSYLITOLIPASTILLIT


Hammasterveyttä edistävät hyvä suuhygienia, säännölliset ruokailut ja sokeristen välipalojen välttäminen.  Päivittäiseen hammashuoltoon kuuluu tietenkin myös hampaiden harjaus aamuin illoin.

Ksylitoli on sokerialkoholi, jota suun bakteerit eivät pysty hajottamaan ja käyttämään ravinnokseen. Ksylitolin käyttö aterian jälkeen lisää syljen eritystä ja vähentää hampaiden bakteeriplakin syntyä. Tehokas annos on vähintään 5 g ksylitolia päivässä.

Sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee täysksylitoliannoksen antamista päivähoitoikäisille. Annos on 1-2 täysksylitolipastillia tai purukumityynyä ruokailun jälkeen. Suosituksen mukaan totuttelu päivittäiseen ksylitolin käyttöön voidaan aloittaa pastilleilla lapsen oppiessa syömään kiinteitä ruokia.

Ksylitolipastillia voivat käyttää kaikenikäiset. Optimaalisin aika lapsilla ksylitolin käytölle on hampaiden puhkeamisikä n. 12 kk iästä alkaen sekä pysyvien hampaiden puhkeamisen aika (5-13 v.). Ksylitolin käyttöä suositellaan myös pikkulasten vanhemmille sekä kuivasta suusta kärsiville.


KOOSTUMUS

  • 1 pastilli sisältää ksylitolia  540 mg (97,6 %)

Kolme eri makua: mansikka, päärynä ja banaani.


ERITYISTÄ
Ei sisällä sokeria, laktoosia, gluteenia.


Saatavana apteekista.


KÄYTTÖ
Täysksylitolipastilleja käytetään jokaisen aterian ja välipalan jälkeen. Imeskele hitaasti vähintään 5 minuutin ajan 1-2 pastillia aterian jälkeen. Älä pure pastillia.
5 g ksylitolia saadaan 9 pastillista.PAKKAUSKOKO
150 pastillia


NaFDent-liuos 0,5mg/ml